söndag 10 februari 2013

På tur

Igår tog jag och Jennie bilen till Tavelsjö för att prova på lite norsk skidåkning - turskidåkning. Vilken dag det blev, minus 10, fina skoterspår och sol. Dessutom varmkrov och kaffe halvvägs in i passet tillsammans med 30 skoteråkare. Sämre dagar har man haft.

Om vi njöt? Vi njöt satan!

/Nilsson

lördag 9 februari 2013

Hektiska dagar

I förrgår gled jag och Petter ut till Cap De Formentor. Vet inte riktigt hur vi tänkte när vi valde den turen den blåsigaste dagen. För er som inte vet så är det en långsmal udde där vinden får riktigt fin kraft mellan klipporna. Det var ett flertal tillfällen vi var nära att helt enkelt blåsa av vägen. 
Längst ut på udden är det inte fult.
Spännande vägar.
 Jag fick tycker jag fick bra koll på vinden efter ett tag så det flöt på fint. Petter hade det värre och han åkte hem efter Formentorturen för att ha krafter kvar till att ställa av press och cykelförsäljare från Sverige. Själv drog jag vidare upp i bergen för en skarvning.

Skarvningen bjöd på väl tilltagen fika så mig gick det inte någon nöd på.
Tillbaka på hotellet efter 4.45 så hade en del Svenskar kommit så jag vilade 20 min och tog med dem ut på en timmeslång rulltur. Kände mig nästan som Henrik Öijer som tar varje tillfälle i akt att få mil i benen.

På kvällens buffé blev det även 40 års kalas för Gunn-Rita med tal, presenter och tårta.
 Gårdagen startades med presentation av skandinaviska lagen, intervjuer och bilder.
På eftermiddagen blev det äntligen lite efterlängtad fincykling med fika på samma ställe som dagen innan. 
Henrik Öijer fikade såklart inte utan körde Sa Calobra istället... Vi andra kom hem 50 minuter innan sista bussen till Lampre-presentationen skulle vara och tyckte det var halvstressigt. Henrik kom hem 3 minuter innan... blev två minuter sen men hann med bussen i alla fall.
Riktigt såhär var det inte på den skandinaviska presskonferensen... Lika bra det kanske eftersom åkarna knappt kom upp på scenen eftersom det var fullsmockat med fotografer i vägen.
Snart lunch sedan blir det ut för att testa Scultura racers.

/Darvell

onsdag 6 februari 2013

Slaktartur direkt...

Första passet blev ett lite halvgalet pass på 15 mil och 3300 hm med Petter. Har nog cyklat lite för lite på sistone... Eftersom om jag inte varit så sugen så hade jag inte slaktat på första dagen efter resa.

Här gick Petter upp i varv när vi rullade mot dagens start på Challange Mallorca på hjul på ett par Garmin-Sharp cyklister.  Därefter cyklade vi i stort sett samma bana som dom utan att veta om det...
Blev så till mig när cyklisterna kom så jag glömde ta kort. Ni får nöja er med karavanen.
Dagens höjdpunkt var ändå den här nudelsoppan vi beställde. Liten! Kommer inte ens ihåg att jag ätit riktig lunch under ett pass i hela mitt liv, men nån gång ska vara den första.
Om vädret tillåter blir det säkert samma sorts pass imorgon också. Det var 15 och sol vid kusten idag och 5 och duggregn uppe vid "Piggen". Helt ok om man jämför med förra årets snöfall...

/Darvell

tisdag 5 februari 2013

Merida presscamp

Dags för Meridas presscamp igen. Vad jag har sett så blir den ännu grymmare än förra året... blir spännande att höra om Lampre-Merida har plats åt mig osv.
Men först ett par dagar för att fylla boken med säljaren Petter och Håkan Lövström. Det ryktas att Petter kört vansinnigt hårda tc-pass så i år kan man nog tom prata uppför!
/Darvell

söndag 3 februari 2013

Skoterspårsslakt!

Idag var jag, Öijer, Jens, Emil och Fredrik ute för att mata skoterspår. Det började lite märkligt när vi mötte upp hos Öijer då Emil undrade var jag hade gjort av hjälmen! Eftersom det var svinkallt ute så hade jag bylsat på mig med både mössa och buff så jag var totalt ovetande om att jag var utan hjälm... "Va! Vadå har jag inte" var min reaktion medan jag kände på huvudet. Henkan var dock snabb och hämtade en extra direkt.

Kombinationen Emil och Fredrik resulterade som väntat i riktigt bra fart. Det bet stundtals ganska fint i låren. Efter 5 timmar varav 4 aktiva var vi hemma. Jag som gillar när det är så jävligt att man är tvungen att gå vissa sträckor njöt hela passet! Att jag dessutom rattade min nya Big Nine gjorde inte saken sämre.





/Darvell