tisdag 10 juli 2012

Dubbla vinster i Långloppscupen


Har hunnit med en hel den sen jag skrev något här sist...! 

Efter ett katastrofalt dåligt race med dålig känsla och motivation nere i Borås så ställde jag undan mtb-hojarna några dagar och rastade racern istället. Såg till att anmäla mig till Lvg-SM som gick i Södertälje två dagar efter midsommar, målet med den tävlingen var att ta mig runt de 18 milen som skulle köras, något jag aldrig lyckats med. Efter en helt galen start ut från torget i Södertälje och därefter 2 varv med sjukt mycket regn så började det kännas rätt hyfsat i bena, testade några halvdana attacker för att sedan lugna ner mig lite när det inte blev något.
Hängde med fint när farten höjdes mot slutet och spurtade in som 9:a, riktigt nöjd!!!

Sen har jag hunnit med att ta både min första och andra vinst på Big Ninen! Första vinsten kom förra helgen nere i Eksjö på Ränneslättsturen, skönt med revansch från förra året då kedjan hoppade av i spurten så Micke kunde smita förbi och vinna. I år fick ja spurt-vinna mot Bleckur efter att jag,han och Mange hållit ihop tills det var ca 1 mil kvar och Mange skrotade, som tur var slog han sig inte alltför illa och blev 3:a.

Andra vinsten kom igår på Mörksuggejakten, riktigt kul att få vinna den efter att ha varit 5:a som bäst innan! Vi var några stycken som kom iväg ganska tidigt och höll ihop genom hela racet. Hade en fin känsla i bena och hängde med bra tillskillnad från förra året då jag blev avhängd redan upp mot vidablick...
Mot slutet så försökte Mange komma loss ensam några gånger, tyvärr fick han aldrig någon större lucka och in på avslutningen runt Jarlstugan körde han på för fullt så det var bara för mig att bita ihop och hänga med på 3:e hjul bakom han och Bleckur.
Efter en sån grym körning av Mange fanns det inget annat än att vinna spurten, drog igång från tredje hjul och hade lite långt att gå för att komma fram men lyckades komma med lite mer fart än de andra två och tog hem vinsten!
Foto: Donaldh Andersson
Foto: Donaldh Andersson

/Matthias