måndag 31 oktober 2011

Pressmeddelande



Göteborg 2011-10-31






Merida Sverige sponsrar Team Kalas Sverige

Merida Sverige AB och Team Kalas Sverige skriver kontrakt!
Tre av Sveriges bästa cyklister inom MTB och Cyclocross byter cykelmärke. Magnus Darvell, Matthias Wengelin och Matthias Nilsson- Team Kalas -kommer framöver synas på Merida-cyklar. Merida Sverige AB ser mycket positivt på samarbetet med Team Kalas och tror på ett ökat intresse för cykling och en stärkning av Merida position på marknaden genom satsningen. 

”Merida är ett starkt cykelmärke som syns tydligt på elitnivå internationellt. Nu arbetar vi även aktivt med att göra det mer synligt på elitnivån nationellt” meddelar Calle Fåglum, Country Manager Merida Sverige AB


Cyklisterna i Team Kalas tillhör den yppersta eliten nationellt och närmar sig de allra bästa i världen. Det är resultatet av en målmedveten satsning tillsammans med klädtillverkaren Kalas och en rad andra starka partners. Tillsammans har de under senaste åren vunnit flera nationella mästerskap, cuper och internationella tävlingar. Cykelvasan har Team Kalas vunnit två av de tre lopp som genomförts och har även en silverplats i loppet från 2011. Teamet har även varit framgångsrikt i Norge med seger i Raumerrittet och Grenserittet. I Birkenbeiner Rittet, världens största MTB lopp, har Matthias Wengelin en silverplats från 2011.

”Jag tycker det ska bli grymt kul och spännande att cykla för Merida som visat att de verkligen brinner för att öka intresset för MTB i Sverige. Merida tillverkar lätta cyklar i absolut toppkvalitet, dessa ser jag verkligen fram emot att använda som mitt främsta vapen.” säger Magnus Darvell.

”Vi ser hur intresset för cykling i allmänhet och MTB i synnerhet snabbt ökar i Sverige, och Team Kalas består av några av landets absolut bästa cyklister, som tillsammans med våra övriga Merida Team-cyklister kommer att framstå som duktiga ambassadörer för att öka intresset för cykling som en fantastisk träningsform” avslutar Country Manager Calle Fåglum. 

söndag 30 oktober 2011

Premiär på Crossen!

Igår gjorde jag premiär på crossen för den här säsongen, blev bestämt i fredags att ja skulle ta Manges hoj så de var bara att gasa! Körde något varv innan start på den och det kändes så pass bra att ja lät allt va, behövde inte ändra något sen Mange haft den. Märktes att de satt lite gas kvar i hojen sen han vart iväg på världscuperna för de gick både att hoppa över löphindren och vinna på den! ;)

Lite snabbt om tävlingen då, jag kom iväg bra i starten och körde på ensam de första varven innan jag kom in i en liten svacka och började tappa lite fart. Samtidigt var Mange påväg ikapp bakifrån så när han anslöt tänkte nog både två att de skulle bli perfekt för då kunde vi hjälpas åt resten av racet. Men precis när han kom ikapp så hörde ja hur de svischa till i löven bakom mig och när jag vände mig om såg ja Mange göra "sälen" tvärs över hela Kungsträdgården...
Bestämde mig då för att bita ihop lite och se till att de andra inte skulle komma ikapp mig och de höll nästan resten av racet! Hade en ledning på 30 sekunder tror ja inför de 3 avslutande varven, men eftersom Mange syna backen så blev jag också tvungen att undersöka underlaget där i Kungsträdgården en snabbis..
Som tur var gjorde jag de precis bredvid servicen så de var bara att byta hoj och dra iväg, märkte ganska snart ett liiitet problem med den hojen, sadelstolpen var alldeles för låg så när jag satt ner och trampa slog ja knäna i bröstet.. Lyckades i alla fall dra ifrån Micke som kom ikapp mig när jag låg och letade stenar på grusgången så nu har jag äntligen fått vinna en crosstävling!


Sen avsluta jag kvällen på akuten i Falun, riktigt kul kväll var det! Mange, Jeppe och Isabelle droppa mig där vid 20:30 och jag kom hem till Säter igen vid 07:00 i morse...så ja, tror ni kan räkna ut själva hur kul jag hade i min rullstol där hela kvällen/natten/morgonen..



Får se ifall det blir någon mer start på crossen här hemma i Sverige!

Allt för idag!

/Wengaan



Cross Kalas

Kungsan bjöd på en riktig cross fest! En strålande höstdag med mycket folk och en riktigt kurvig å klurig bana! cycloteket racingteam å Hans Mård har verkligen fått till ett grymt arangemang! Wengan gjorde cross debut för året å slog till å vann, riktigt grymt kört, Mange synade asfallten med nya meridan men lyckades köra in på en fin 3e plats å jag själv körde in som 7a, inte helt nöjd men ok iaf..en bra kalas dag å en lätt resa hem/ jeppe den gamle i team kalas..

söndag 23 oktober 2011

Medioker...

Äh vafan en till medioker placering. Kom iväg fint i starten och kunde mata fullt i stort sett hela vägen fram till gräset. I mitten av första varvet började jag dock släppa placering efter placering helt i onödan. Detta måste jobbas bort, finns det nån riktig "stridspitt" därhemma som kan lära mig det här med att vinna närstrider?

I slutet av andra varvet förstör jag dock för mig själv genom att sladda och syna gräset i rötterna. När jag ligger där och försöker att inte bli överkörd ser jag istället min cykel bli det. Det är en italienare som trasslat in sig i min cykel och dessutom vridit mitt styre 90 grader. Vred tillbaka och det gick fint förutom att vajerhängaren till frambromsen satt kvar 90 grader så det blev till att köra med en tokspänd frambroms.

Kämpade mig i alla fall i mål som 48:a vilket jag ger mig själv godkänt för med tanke på nuvarande form. Det kändes dock som jag hade chansen på bra mycket bättre placering idag så det är med viss bitterhet jag styr hemåt imorgon.

Eftersom jag klarade topp 50 slapp jag dricka Semtex.
/Darvell

lördag 22 oktober 2011

Klar för start!

Nu är allt check inför imorgon, hoppas jag... De hade inte lyckats ställa fram högtryckstvättarna till idag så det blev cykeltvätt i duschkabinen på hotellet. Men det gick bra det också. Peppmaten för kvällen blev soppa med pasta, lök och leverbollar och till huvudrätt limelax med ris gött satan.

Bild från dagens träning. Foto: David DaFča Hubáček
Det är grymt skönt att ha internet måste jag säga, behövde inte ens fördriva tiden med att gå till affären idag.

/Darvell
Nu blev det ju en bloggfri vecka trots att jag hade ambitioner... Internet har inte fungerat sedan jag kom tillbaka till Tabor. Men det är ju tur att Team Kalas nya bloggkung Jeppe77 levererar om och om igen.

För er som gått och funderat hela veckan över hur en broccolitalrik ser ut. Broccoli, potatis, sallad och en jävla massa ost. 
Pensionatet jag bor på gör mig fet! Nu är det ju så att det här inte kostar mer än en lunch på Faluns sunkigaste hak så det är väl bara att sleva in. Vet inte om alla Tjecker äter såhär mycket eller om det är för att mr. Kalas sa till om att jag behövde rejält med mat. Som ni ser är det både ost på laxen och på salladen, de gillar ost kan man säga, bra för turbon!
Nog om mat nu. Tävlingen i helgen gick väl ok men inte så mycket mer. Jag blev 47:a och några poäng och kronor rikare. Kändes som jag saknade lite av det mesta, tryck i påkarna, teknik, oräddhet och viljan att köra mig riktigt stum. Banan var snabb, hårt knöligt underlag och massa kurvor. Jag har testat morgondagens bana och den är ungefär likadan. Körde den med Bambula och Simunek som såklart var med och petade lite i hur banan skulle se ut eftersom han är hemmasonen. Det viktigaste var att inte Stybar och Nys skulle få för hög fart in mot löphindret och kunna hoppa det. 

Varje dag går jag till köpcentret för att handla (läs ha något att göra). Där bakom gettot bor jag 
Den här blåljusrestaurangen har jag inte prövat än. Kommer nog inte göra det heller. Jeppe du skulle väl inte tveka?  
/Darvell

onsdag 19 oktober 2011

onsdags bild

Då mange sitter i tjekien utan internet å förmodligen kollar på tjekisk tv så bjuder jag väl på en bild!!
laddad?/ jeppe

tisdag 18 oktober 2011

Sunne

Sunne spa med Oskar Kumlin i spetsen bjöd på en riktigt fin cx helg, banorna var utslagsgivande och roliga å boendet var verkligen riktigt cross lyx! Kroppen funkade som den skulle å benen kändes ok, vilket resulterade i en 4e plats på lördagen å en 6e plats på söndagen! Då mange missade helgens race å Linus Dahlberg fortsätter åka riktigt starkt tog han över den gula ledar tröjan å jag själv gick upp på en 2a plats i cupen, nästa helg är det tävlings ledigt.../ gäst bloggaren jeppe

lördag 15 oktober 2011

Bambula

Kör väl mobilblogg för fulla muggar nu! Nu sitter jag på samma lunchrestaurang som förra året. Beställde precis en broccolitallrik, de du Lars Bleckur. Tjeckien år nått för dig. Ska följa efter en tjeckisk åkare som heter Bambula i efternam. Jag döpte honom till grabben bambula eftersom han är son till den tjeckiska tränaren. Trodde han var en liten junior men när jag skulle kolla förra årets lopp på internet igår så insåg jag att så inte var fallet, han matade på i elit och kom 15e tror jag. /d
arvell

fredag 14 oktober 2011

Ensam

Då Mange är på väg till Tjeckien för race, Nilsson kvar på hawaii å Wengan inte startat crossen än så blir jag ensam kalasare till Sunne å Selma Spa i helgen för 5e å 6e cuptävlingen i cxcupen! som tur är får jag åka med slätdragskungen från Barkhyttan Johan Landström...! hoppas väl som alla andra på fint väder, fina banor, mycket folk å grymma ben../ gästbloggaren JL

Nu kör vi!



Frukostmenyn på arlanda + 4 socker = pang. Till Tjeckien nu för två helger med världscuper. Ska väl erkänna att jag är lite spänd på hur benen svarar. Som det ser ut så ska vädret vara bra och oblött. Blir det regn och gegga så är jag ganska körd eftersom jag bara har en hoj med mig. Pepp! ↲
/darvell

onsdag 12 oktober 2011

Hawaii

Har pa Hawaii har vi det kanon. Dagarna bestar av sufning och en hel del stekning. Vi har varit runt pa tre olika oar och rakade hamna mitt i Ironman forra veckan, triatleter overallt. Jennie forsokte overtala mig att vara med men jag kan ju bara cykla, springa lite och det dar tredje ar ingen ide att forsoka pa ens ifall dom inte vill ha drunkning pa forsta strackan.

En vecka kvar och nagra dagar i Los Angeles innan hemfard.


p.s Mange du behover inte vara orolig jag dricker nagra kalla at dig med..

Hade de gott,

Aloha

/Nilsson

måndag 10 oktober 2011

Vilodag

Ja då var det måndag igen! efter en riktigt trevlig tävlings helg i kumla å söderköping med fint väder å fina banor, så är det vilo dag som gäller! på schemat står cykel vård, kläd tvätt å soff vila... i morgon siktar vi väll på lite cross rull igen/ jeppe

söndag 9 oktober 2011

Det går bra nu...

Idag var det race i Söderköping och även Mikael S Flockhart hade hittat ut på crossarenan. Micke var fräsch och fin efter att ha stått över gårdagens race. Vi vet även han var i fin form efter att ha kört intervaller i sitt labb de senaste åren och han var ett stort hot till segern. Mycket riktigt, när Linus Dahlberg sladdade ikull i en kurva stod det mellan mig och Micke. Med några varv kvar kunde jag göra ett avgörande ryck som höll hela vägen.

Kalaskillen Jeppe77 gjorde ännu ett fint race när han kontrollerat höll femteplatsen hela vägen till mål.
En mycket fin helg för Team Kalas kan man sammanfatta med.

Vi saknar Nilsson (tror vi iallafall)



// Darvell och 10:00 gänget

lördag 8 oktober 2011

Kumla CX

Dagens race gick fint för Team Kalas. Jag sladdade ikull lite första varvet så jag kunde inte göra som jag brukar och köra hårt redan från start. Jag klättrade sakta men säkert uppåt i fältet och när det var dags att köra om den "ruffiga sluggern" Johan Landström så kavlar han däcket och jag kunde ta en stabil ledning som höll ända till mål. 
Jesper Larsson gjorde sitt livs bästa crosslopp och slutade 4:a, ändå  var han inte helt nöjd då han blev spurtspöad. 
Jävla skitblogg där jag inte kan vrida bilden rätt, men ni får tilta datorn om ni vill se...
/DAVVA82

På väg

Kumla crossen! Cross sessongen har börjat,så sitter i kalas bussen på väg till Kumla för 3 del tävlingen i cx cupen! Förra helgen började med 2 segrar för Mange å själv blev det en 5 å 9 plats, så en helt ok kalas helg! Nu är det kaffe, johny cash å pepp... / JEPPE 77