tisdag 31 augusti 2010

Stafett imorn.

Jag kör stafetten imorn. Emil är oftast toksnabb på korta sträckor men hans form har varit lite svajig på sistone. Så han fokuserar på lördagens race. Det ska bli grymt kul och jag tror att vi kan göra riktigt bra ifrån oss. Fin uppladdning dessutom med ett fullfartsvarv med motståndare på banan.

Bantestning med tidtagning på olika sektioner. Foto: ©jahn ekman

Wengan testade såklart underlagets hårdhet såhär dagen innan stafetten. Foto: ©jahn ekman

Trixigaste branten på banan. Inga värre svårigheter faktiskt. Foto: ©jahn ekman

Men vurpar man gör det antagligen grymt ont. Foto: ©jahn ekman


/Darvell

På plats i Canada

Bra mycket bättre boende här. Plana vågräta golv och fräscha lägenheter. Saftade runt banan ett varv idag. Sjukt fin och rolig bana. Lite halvstökig och kurvig. Kommer att passa mig och min Anthem X perfekt.

Downhilljunioren Oliwer hade ingen bild lagrad i UCI:s register så han fixade en.. Nästan på egen hand.

/Darvell

söndag 29 augusti 2010

32:a i Windham!

Blev en 32:a plats på världscupen för mig idag. Hade topp 30 på en världscup som mål för året men det var i alla fall nära. Tyvärr gick jag inte upp topp 60 totalt vilket hade varit bra för startpositionen nästa år. Nu blev jag 63:a. Kul..? Nja.

Hade en fin resa idag. Banan var ganska bred uppför så starthetsen blev lite lugnare än vanligt. 2 varv gick jag på högfart, lite längre än de runt om mig. Fick dock betala för detta på varv 3 som gick ganska långsamt. Efter detta hittade jag mitt tempo och kunde plocka hela vägen in i mål. Uppe på högsta punkten ute på sista varvet hade jag mer syra i armarna än benen. Det gick sådär utför då men jag förlorade ingen placering i alla fall.

/Darvell

lördag 28 augusti 2010

Verandasteek!

Spänn fast säkerhetsbältena och slå av all elektronisk utrustning. Nu åker vi. Sätena står på verandan utanför ett av landslagets hus. Fulsurfingsäten av högsta klass! Foto: Matthias Wengelin

Resan hit var hyfsat händelserik. Lunch i New Ark gettot och mängder med tid slösades på allt möjligt, fixa hyrbilar (1 tim), köra hyrbilar till rätt plats (2 tim) och ta sig ut på en interstate väg (2-3 tim).

Väl framme på kvällen fick vi nyckeln till ett hus. Direkt innanför dörren ser man en fet platt tv och ett fett djurhuvud. Resten såg rätt ofräscht ut men jag och Wengan somnade uppe på de obäddade sängarna. Andra vägrade sova i huset utan somnade i bilarna. Efter någon timme så hade Fredrik fixat nya hus med bäddade sängar. Så vi flyttade dit utan att ta med packningen. Nästa dag när vi hämtade packningen kände även jag den kraftiga mögellukten. Det var tydligen fullt med småkryp (skalbaggar mm) i bäddsoffan också.

De nya husen är väl inte heller topp men utan mögel och kryp i alla fall. Lutande golv och läckande duschar kan vi leva med.

Snart lite Lunch och sen blir det fullt ladd på sista världscupen i eftermiddag. Hoppas Nilsson har fina ben och sopar hem Birken idag. Hoppas på uppdatering även från honom.

/Darvell

måndag 16 augusti 2010

Revansch!

Det går verkligen bra på de viktigaste svenska tävlingarna just nu. För ungefär en månad sedan vann jag SM och i helgen tog jag även hem Cykelvasan. Mina/Team Kalas svenska mål med säsongen kan därför bockas av. Det var ett fint lagarbete som låg bakom helgens seger. Ole Christian körde grymt starkt och såg till att farten hölls under hela loppet. Mattias körde tyvärr punktering men gjorde några utbrytningsförsök innan.

Idag märkes det att jag, Emil Lindgren och Ole hade bestämt oss för att gruppen skulle vara liten när avgörandet skulle fällas. Jag var alltså med och höll fart under större delen av loppet. Med 5 km kvar så försökte jag avgöra loppet genom en stenhård stöt. Emil kom dock ikapp efter en stunds slit. In mot upploppet låg jag till skillnad mot förra året lite avvaktande bakom istället för att stöta som en vilde med huvudet under armen. Emil hade oturen att vurpa i näst sista kurvan. Det var snorhalt från gräset ut på asfalten och jag klarade av att med tvåhjulssläpp precis ta mig förbi honom.
In mot mål hade jag tid för segergest. Foto: Stefan Määttä

Foto: Lars Frederic Nordbakken

Kolla kingarna i bakgrunden. I blått Kung Sune (Morfar) och i rosa Stekar Birgit (Mormor). Foto: Lars Frederic Nordbakken

Grymmaste laget. Foto: Lars Frederic Nordbakken

Stekigt med presskonferens inomhus. Foto: Lars Frederic Nordbakken

Foto: Lars Frederic Nordbakken

Foto: Lars Frederic Nordbakken

Redan på fredagen stod jag som vinnare i uppvisningsstafetten tillsammans med Björn Johansson från Duells. Foto: Jahn Ekman

En kändis och en cyklist i varje lag. Foto: Jahn Ekman

/Darvell

tisdag 10 augusti 2010

Cykelvasaladd!

Idag körde jag, Mattias, Jens och Jeppe 77 Cykelvasabanan. Manager, mek, massör och bloggare var Oscar Ekstam. Läs mer om dagen på Oscars blogg.

/Darvell

måndag 9 augusti 2010

Bloggkingar?

Mycket har hänt sedan Italien världscupen. Det roliga är att jag blivit uttagen till VM i Kanada. Vi kommer även köra världscups finalen i USA helgen innan. Efter vad jag hört om banorna så borde de passa mig bra. Ska bli skitkul och jag tror att jag har riktigt bra chans till bra resultat nu när jag känner mig såhär stark.

Det tråkiga är att helgens race gick skit. Grenserittet Show Course på fredagen och långloppet Grenserittet på lördagen. Punkade bort mig från en 20 sekunders ledning i mitten av loppet på fredagen. Kändes grymt i kroppen och banan var riktigt kul. Vet inte hur mycket de höll igen i förföljargruppen men jag drygade ut avståndet varje varv. Ole Christian och Mattias kämpade bra och tog sig i mål på 3:e respektive 4:e plats.

Söndagens race blev en katastrof rent taktiskt av oss. Grenserittets bana innehåller några stigar som kan vara avgörande första halvan av loppet. Andra halvan är som ett landsvägslopp på grus. Vi var 7 st som minst i tätgruppen. Dock så var det ingen som tog initiativ till att hålla fart så det kom ikapp folk bakifrån. En jäkla massa folk. Tror vi nästan var 30 pers i tätgruppen i mitten av loppet. Jag försökte stöta flera gånger men det var omöjligt att komma loss då jag hade ögonen på mig. Såklart lika svårt för alla andra som var starka i gruppen. Med 8 km kvar kom nästa katastrof, Nilsson punkterar. Jag och Ole Christian besitter inga spurter att tala om direkt. Jag gjorde dock vad jag kunde i spurten och slutade 6:a.

Idag har det regnat hela dagen så snart ska den gamla TC:n få smaka på stora växlar. Ska faktiskt bli ganska kul. Har inte bestigit den sedan april.


Bjuder på lite teamkänsla. Eller vad vi nu ska kalla denna galenskap? Fler foton finns på Åsas hemsida Foto: Åsa Erlandsson.

/Darvell

söndag 1 augusti 2010

Världscup Val de Sole

I gårdagens dammiga race i Val de Sole kom jag 66:a och Nilsson 97:a. Jag tappade fart efter halva loppet. Kändes som huvudet var det som satte stopp. Men jag är inte missnöjd i alla fall. Nu ska vi ner och kolla på downhill. Imorgon kl 12 lämnar vi Italien. Blir en sedvanlig mottagning med skumpa och fyrverkerier på Skavsta flygplats.

/Darvell