söndag 31 januari 2010

Jaha!


Det här var ju kul.. Inte. Hade bra skjuts i benen från start idag och tog mig snabbt upp i fältet. Nästan topp 30 som bäst förbi depån. Därefter punkade jag och fick köra på platt bakhjul en bra bit. Bytte cykel och fortsatte med bra fart. Fortsatte plocka placeringar.

Foto: Jörgen Pettersson

Ute på varv 4 ska jag köra om en Spanjor vid depån. Jag kom snabbt bakifrån men han skulle ändå trycka mig mot staketet. Jag kom förbi med lite axelkontakt och han skriker på mig så jag gör det genomtänkta draget att lyfta näven. Då det är dags att bromsa är bakbromshanden i luften och jag bromsar lite för hårt med fram. Sälar mitt framför depån, skalar av hud från knäet och stoppar ner händerna i iskallt vatten. Rätt onödigt!

Foto: Henrik Aschjem


Nu med blöta, kalla och stelfrusna händer och med ett humör som var långt ifrån på topp så gick det bara sämre och sämre. Vurporna avlöste varandra och jag fortsatte skala bort hud från knäet. Bara att kliva av, åka hem och börja med curling eller nått.

/Darvell

lördag 30 januari 2010

Rapport U23 VM

Grymma ben, grym start, men otur med konkurrenterna. En bra sammanfattning för mitt VM lopp idag. Foto: Jörgen Pettersson


Uppropad i fjärde led och en kanonstart första 300 metrarna. Sedan utträngd i första kurvan, tappade 10 placeringar. Lagom tills jag fått upp farten igen ramlar en tysk framför mig och jag kör rakt in i han och glider 15 meter på snön, reglaget toksnett och in i depån för byte av cykeln. Var säkert nere på 55-60 plats. Plockar placeringar varje varv med kanonben. Sista varvet går jag om italienska U23 mästaren och ska precis plocka amerikanska U23 mästaren i sista snabba kurvan då ger han mig en rejäl tryckning och vips så låg jag och gled på isen istället för att trampa på cykeln.

Foto: Håkon Røvang


Tappar fyra placeringar och går imål som 30:e man. Hade inte marginalerna på min sida idag men får vara nöjd ändå.. Synd bara när kroppen kändes bättre än på bra länge..


/ Nilsson

30:e på VM

Nilsson gled in på en 30:e plats i U23 klassen nyss. Det var spårigt och riktigt halt. Polackerna körde som galningar och tog hand om guld och silver. Rapport kommer.'

/Magnus

fredag 29 januari 2010

Väggcykeln

När man som jag har en tendens att gå in i väggen några gånger per vinter så hade det inte varit fel med en sådan här...


/ Nilsson

Bild för våra kvinnliga läsare

Nu känner vi oss trygga, våran egna Johan "Montörn" Landstöm har anlänt.

torsdag 28 januari 2010

Äntligen

Äntligen har vi ordentligt med supportrar som de "stora grabbarna". I och med detta kommer vi att orka ge några procent extra som vi inte ens visste fanns. Det kommer bli jätteskoj att träffa alla igen. På tal om de stora grabbarna så har vi en lista ute i korridoren på vem som bor var. Tjeckerna och Slovenerna bor på samma hotell som oss. Stybar han har inte mindre än tre enkelrum till sig själv.

Vi bor såpass bra att vi har banan som granne. Det är Mr Kalas himself som har roddat ihop det. Det är ju hans hoods det här. Han babblar tyska varje gång han träffar oss och en del förstår vi. Mattias har till och med dragit fram lite egna tyskaskills. Första mötet med honom öppnade nämligen Mattias endast iförd handduk och bjöd in honom på vårt rum.

Idag har vi sladdat runt banan i lite högre fart några varv. Det är verkligen som att åka slalom. Det är så halt att man glider i varje kurva. Det gäller att samla höjd i kurvorna för att hitta en bra linje in i nästa kurva. De flesta kör vi med foten ur och ofta håller vi i staketet för att svinga oss runt 180 graders kurvorna.

Just nu lägger vi på snödäck, Tufo Flexus Dry plus.

/Darvell

Tips och Trix Del 5 Bergsbestigningstekniker

HEIA SVERIGE - heia Magnus og Mattias!



Alle i Kalas Sportswear Norge, Sverige og UK heier på dere i Cyclo Cross VM!


Over 4o supportere kommer nedover i morgen for å gi dere full støtte.

Vi gleder oss til å se dere i Tabor.

onsdag 27 januari 2010

-18 och snö i Tabor

Idag sitter vi inne och väntar på värme eller ett eftermiddagspass på rullen. Det var cirka en decimeter snö på banan igår. Det var grymt skoj och jag hoppas de spar lite snö på banan och inte sopar hela som det ryktas om. I och för sig ska det komma mer snö imorgon och det får ju inte vara för mycket heller.

Mattias ute på Tjeckiska vischan.

Jag ute på Tjeckiska vischan.

Är man trött kan man faktiskt "liggborsta".

/Darvell

tisdag 26 januari 2010

Tjeckien och nötter

Efter en lång dag i Kalasbussen så anlände vi till hotellet i Tabor igår kväll. Deckade i sängen direkt efter en utsökt middag på Gyllene bågen.
På dagens schema stod tre timmar rull. Vi började med att testa VM banan som ligger 200 meter från hotellet. Såg lovande ut, en hel del snö gjorde det halt men jag gillade den, påminde om banan Falun hade på CX-Cupen 08. Efter några varv letade vi oss ut på landsbygden och Tjeckien visade upp sig från sin bästa sida. Sol och minus fem gjorde turen riktigt fin.

Tjeckien och kanske världens enda nötallergiker som käkar nötter.

Kalasbussen får slita ont, 1500 mil på tre månader.

En hel del snö på vägarna.

Stek som vanligt.

Bilkö någonstans i Tyskland.

Schysst sällskap.

/ Nilsson

söndag 24 januari 2010

Trötting!

Nu är jag trött! Efter Mattias kört så började det regna. Inte så mycket men det blev lite halare så jag och nästan alla elitkillar slängde på lerdäck. Banan var slät, fin och såphal så jag körde med 1.3 i däcken.

Uppropad bland de 5 sista som vanligt. Men jag är van nu. Tog mig fram hyfsat i starten och när vi passerade depån första gången låg jag 50-55. Hade bra fart under hela loppet. Avancerade lugnt och metodiskt hela loppet. Med ett varv kvar låg jag sist i en grupp på 7-8 åkare. Tänkte då panga på och bju det som fanns kvar. Trodde det var en hel del men efter några hundra meter hade jag surben, strypben och alla möjliga åkommor. Släpade mig i mål som 35:a vilket jag är riktigt nöjd med. Nu orkar jag inte skriva mer. Vi hörs när vi är i Tjeckien om vi hittar uppkoppling.

/Darvell

27a på WC, nu jävlar


Holland, Hoogerheide stod som värd för den sista världscupen för crossäsongen 2009/2010. Banan var densamma som VM gick på förra året, dock bakåtvänd. Enligt mig en bättre bana, snabbare och fysiskt jobbigare då det låg på hela tiden med lite längre gräspartier varvat med snabba kurvor. Nattens regn hade gjort det lite småvått till U23 start kl 11.10 men jag valde ändå att köra på Tufo Primus däcken. Funkade klockrent. En hyfsad startposition gjorde att jag kunde lägga mig i mitten av fältet och avancera uppåt så gott som hela tävlingen. Kämpade sista varven mot en tysk hetsnisse men fick vika ner mig. 27de plats blev dagens skörd. Benen känns grymma och med rätt träning i en vecka nu så kan det bli ett roligt VM i Tjeckien på lördag.

Close racing.

Imorgon väntar 12 timmar i bilen till Tabor, Tjeckien. Hög musik och låg humor kan väntas.

/Nilsson

lördag 23 januari 2010

Depå

När depån är såhär stor slipper Sverige och Danmark dela box i depån. Detta var en av få tillställningar med tak över depån. Borta vid tornet ligger ett torg där det stod några bussar och öste techno ur någon slags discoanläggning. Om det inte vore för att vi hade bråttom hem till maten så hade vi stannat för att veva arm.

Nu är det mat igen. Tur att vi har något att göra. Race i Hoogerheide imorn. Det kommer bli snorhalt så om ni vill se vurporsurfa in på nån webbsändning. Gissar att Öijer lägger upp någon länk som vanligt.

Pepp för fan/Darvell


Tips och Trix Del 4 Cykelbyte

fredag 22 januari 2010

Betongväg

Men det här är ju ingen kanalväg? Betongunderlaget känns dock igen.

Idag visade Belgien upp sig från sin ljusa sida som ni kan se på bilden. Benen börjar piggna till ordentligt nu. Sprätte till med 4 stycken en minuters högkadensintervaller på dagens pass. Svarade fint och pulsen höjdes mot skyarna.

Efter passet åkte vi till Bryssel för att hämta pappa Nilsson. Väl där bjöds det på finlunch på samma fina gata som förra gången vi ärade staden med ett besök. Under hemfärden visade "belgianerna" upp sig från sin dåliga sida. Bilkö var oundvikligt när vi satte oss i bilen strax efter kl. 16 MEN måste de vara så hetsiga. Vet de inte att jag blir stressad och då var det inte ens jag som körde.

/Darvell

Tips och Trix Del 3 Hoppteknik

torsdag 21 januari 2010

Tips och Trix Del 2 Klättringstekniker

Rull med spurter

Efter det mysiga distanspasset igår var det dags för tre timmars rull med 10 st spurter idag. Eftersom vi har sjukt dålig fantasi i Team Kalas så fick det bli kanalvägar (för 25 gången). På vägen hem dök det upp en belgare bakom oss, han låg på hjul i 10 min innan han frågade oss om vi var från Norge eftersom det stod .no på våra tröjor. Vi började samtala och han var en riktigt rolig prick. Han verkade tycka om att prata om sig själv och berättade att han hade jobbat internationellt i IT-branschen men tröttnade på allt resande och blev lärare istället. När han skulle förklara skillnaden mellan cykelcross och landsväg för oss så sa han bara - " In cross you go red all the time and then it´s finish". Stämmer faktiskt bra. Han frågade oss också om vi hade någon sportläkare. Hans bästa kompis var nämligen sportläkare åt 500 cyklister. Jag svarade att vi tar lite massage ibland och att det räckte. Då kontrade han med att man måste ha en läkare som håller koll på en och som ger en dom "rätta preparaten". Vi tittade på han lite snett och han lade till - " No doping of course". När han själv var aktiv så tränade han tillsammans med Eric De Vlaeminck. Sju VM-guld i cross. Det räcker så.

Förresten, snart kommer del två i våran teknikserie. Längtar ni? Del tre spelades för övrigt in idag.. Spännande.

/ Nilsson

onsdag 20 januari 2010

Gröna rundan

Idag cyklade vi runt gröna Ronde van Vlaanderen 114 km. Lugnt och fint cyklade vi med 4 stycken 1 minuters intervaller för att väcka kroppen. Benen blev bättre och bättre och efter 3 timmar var vi i Brakel. Där blev det finfika med en fet flottig våffla och cappuccino. Vi hade lite fina cykeltröjor att titta på där. Mäktigast lär väl vara Armstrongs lilla gula. Efter fikat var benen finare en någonsin. Tips och trix del två spelades in. Hoppas vi lyckas få fart på uppladdningen till nätet snart så ni får beskåda mästerverket.

/Darvell

Tips och Trix Del 1 Bärtekniker

tisdag 19 januari 2010

Gräver efter form

Första kanalvägspasset utan snö. Foto taget under dagens rullpass av våra nu lite mosiga ben.

Igår skjutsade vi Oscar till flyget på morgonen. Pang så var han hemma. Lite avundsjuka är vi nog men det är nu de närmaste veckorna vi ska försöka leverera vad vi har i benen. Så vi trivs fint trots allt och väl i Tjeckien blir det nog fint drag. 40 norrmän och några svenskar kommer dit för att hejja på oss eftersom norrmännen inte har egna åkare i år. Alla med anknytning till Kalas Unique Sportswear.

I slutet av veckan kommer en ny mekaniker ner för att assistera under världscupen i Hoogerheide. Det är Ulf "storstekarn" Nilsson tillika fader Nilsson som kommer ner för att hjälpa oss och käka lite musslor och majonnäs.

Strax är det filmtajm. Det är dags för lansering av Darvells och Nilssons teknikskola. Vi ska försöka få detta till ett dagligt inslag de närmaste dagarna. Det strular lite med tekniken bara. Det är Mattias som sitter bakom redigeringsspakarna. Han vill ju visa vad Mac:en går för. Det har fixats med detta sedan lunch. Men håll ut, snart är det dags.

/Darvell

söndag 17 januari 2010

Bild från dagen

Bild för de som inte har passionen att läsa. Här är jag precis ovanför vad jag skulle kalla världens jävligaste trapp. Halvmeter höga trappsteg och en decimeter lera på varje steg.

Grodätartävlingen i Roubaix!

Fransoser är väl ena krångliga människor. Värst av allt är att de vägrar prata Engelska. Tur att manager Sofie som kan franska var med. När vi väl kom till velodromen tog det nästan en timme tills bussen var parkerad. Först visste ingen vakt var vi skulle trots att det var 3 poliser och två vakter i varje korsning. Sen blev vi felvisade, pratade med nya vakter som visade oss runt området till sekretariatet där vi kunde gå för att få ett P-tillstånd och nummerlappar. Väl framme var det bara 10 nya vakter och några poliser som inte visste ett skit om var vi skulle utan visade oss vidare till nästa flock. Här tog en man tag i taktpinnen och sprang runt som en yr höna för att leta UCI-nissar. Efter lite springande vinkade han in oss i en vagn där vi fick våra nummer. Dock inget P-tillstånd men väl tillbaka i bilen så lyckades vi efter lite diskussion och visande av en massa passerkort ta oss förbi paragrafryttarna.

Väl parkerat var det en halvtimme till Mattias start. Jag hjälpte Oscar med att slänga på hjul med rätt mönster (Tufo Cubus) och lufttryck på hans hojjar. Med en kvart kvar rullade han ut på banan "något stressad". Senare släppte han ur från 1.5 till ca. 1,3 bar eftersom det var grötlera runt hela banan trots solsken och "vårvärme". Han stekte in på en 35:e plats.

Under tiden han körde letade jag toalett. Det fanns många men "grodätarna" verkar inte använda papper så det tog sin tid. Efter en halvtimme hittade jag en gömd toalett med lite papper kvar på den enda rullen som fanns. Jackpott! Bara att fokusera på racet.

Jag var tokladdad igår kväll och på vägen dit. Vid start kändes det dock inte lika bra men startade hyfsat från min sista position ändå. Kände mig som en dieseltraktor ute på fältet. Inget pangpang helt enkelt. Dålig på att springa i sörjan var jag också. Fastnade med cykeln i en stolpe så jag fick styret såpass hårt över mun och näsa att jag ramlade. Jag blev så groggy att jag sprang in i nästa stolpe också. Punkade efter detta eftersom jag lyckats slå av ventilen en andra gång denna resa. Hur lyckas man?

Det enda som gick bra var utförsbackarna som jag hade fint flow i cyklandes trots att de flesta sprang utför de två värsta. Harvade mig "i mål" som en varvad 43:a. Visst alla snabbingar är med på WC, innan VM och många är toppade men jag kände mig riktigt långsam idag. Det som har känts så jäkla bra den sista veckan. Kommande vecka ska jag ta fram panget till söndagens WC.

Tog ni er igenom? I så fall. Tack för ordet.

/Darvell

WC i grodätarlandet

Världscup Roubaix, Frankrike. 35a. Seg kropp och skalle. Inte nå vidare nöjd, med tanke på att kroppen varit i fin form de senaste dagarna borde jag varit topp 25. Men världscup är världscup.

Rolig fakta Frankrike: Fransoser är nog världens omständigaste människor. Krävdes tio stycken grodätare och 60 minuter för att få fram mina och Manges nummerlappar.

/ Nilsson

fredag 15 januari 2010

Mackdeff

5 timmars distans tar på krafterna. Efter en ordentlig återhämtningsdryck, stor lunch och ännu större middag så tryckte jag just precis två riktigt stora mackor. Riktigt stora.

Och jag som tänkte deffa till Cypern... Fan..

/ Nilsson

torsdag 14 januari 2010

Skrattar bäst som skrattar sist!

Minns ni detta inlägg på Oscars sida http://mobilcrosscar.blogspot.com/2010/01/yezzzz.html?


Det är ju inte jag som tvättar bilen? Konstigt? Nädå.

Jag har haft bra flowpokern efter mina två förluster som skulle inneburit att jag skulle tvätta bilen invändigt och utvändigt. Det började med att jag vann 4 öl som Oscar betalade eftersom han förlorade. Sen vann jag ett halvt paket med chokladpraliner.

Efter detta körde vi utan vinst och jag spelade kasst Hade 5 marker kvar av de 155 jag startade med. Frågade grabbarna om vi skulle öka spänningen genom att jag skulle slippa tvätta om jag vände och vann. De trodde precis som jag att detta var omöjligt så de gick med på det. Hur det gick syns på bilden ovan. Invändigt och utvändigt. Haha!

/Darvell

onsdag 13 januari 2010

Pangben och otur?

Nu är det jäkligt nära att jag lyckas få till ett fint resultat känner jag. Det är så sjukt små marginaler i cykelcross vid hårdpackat underlag. En liten miss och helt plötsligt går man från ett bra läge till ett dåligt.

I måndags låg jag i en grupp som krigade om topp 10 när jag sladdade och började kräla på marken. Jag hade precis kommit ikapp och kände att jag hade kanonben. Men i och med vurpan så åkte jag ner till en 20:e plats och fick därför börja om på nytt. Det gick så fort runt hela varvet att det var svårt att gå förbi folk som låg strax bakom klungan. Tog mig i alla fall upp till en 17:e plats när mållinjen passerades. Ca. 2,30 efter vinnande Klaas Vantornout.

Idag var det dock inte lika små marginaler. Efter 3 varv låg jag i slagläge att komma ikapp gruppen 5-14 plats. Dock gjorde jag en miss igen i en spårig is/snö kurva och halkade bak ett par placeringar. Varvet efter skar bakhjulet strax efter depån. Hjulet låste sig helt. Det kändes som game over direkt. Gjorde ett försök att backa bakhjulet. Efter några varv släppte det såpass att det var användbart fram till depån. Bytte hoj och började täppa monsterluckor men raceviljan hade avmattats en del. Körde dock på bra trots allt och när jag kom ikapp och förbi Mattias drog jag en till sladdvurpa i banans högfartskurva. Han ville sån tur var inte åka lika fort genom kurvan så vi slapp bilda hög.

När vi kom hem märktes det att "Mekoscar" haft en hård dag. Han somnade i nån skum men avslappnad ställning i köksfotöljen. Men han har mekat och kört buss till norra Holland t/r. Så det var han värd.

/Darvell

Snötävling i Holland

Igår begav vi oss till norra Holland för övernattning på lyxhotell i Groningen. Efter en lång bilresa och en skön natts sömn var det dags för tävling. Centrumcross van Surhuisterveen stod på schemat. Banan liknade den som Borlänge CK arrangerade 08 i CX-cupen. Snö och hårdpackat under. 50 snabbingar skulle göra upp om placeringarna. Efter en trång start och ett stressigt första varv låg jag runt 20-22 plats. Efter att ha lyckats trassla in kjedjan runt vevarmen halkade jag ner en bra bit och fick börja jobba mig upp igen. Efter 60 min hårdkörning sladdade jag in på en 23 plats. Panget i benen finns där, nu gäller det bara att få allt annat att funka också..

Bröllopsnatten? Foto: Oscar E


Tända ljus, rosor och Team Kalas. Foto: Oscar E

/ Nilsson

måndag 11 januari 2010

Formen på g

Det är inte bara hemma i Sverige det snöar. Här nere i Belgien har det kommit en hel del snö också. Inga mängder, men tillräckligt för att det ska bli halt på tävlingsbanorna. Minusgraderna gör sitt också. Idag körde vi en tävling fyra mil från vårat mansion. När vi blev mejlade av våran belgiska manager Sofie om tävlingen så fick vi känslan av att det skulle vara en mindre tävling. Både jag och Magnus hade målat upp bilden av nån liten åker på landsbygden som skulle erövras av några local heroes och oss. Riktigt så blev det inte. Belgiens nykorade mästare Sven Nys, för att nämna någon, hade också hört på villovägar om denna mindre tävling. Såklart ville han visa sin belgiska mästartröja. Han och de andra supersnabba killarna, mongolietgrabbarna (fyra mongoler som får uppbackning av den gamla storcyklisten Tom Musseuw att lattja lite cross), några local heroes och jag och Mange. Banan var en hal upplevelse med mångra kurvor, en snabb trapp och ett längre parti med asfalt. I början av racet kände jag mig osäker på kurvorna som var hårda och hala. Tappade tid och placeringar för att sedan köra ikapp på asfaltpartiet. I slutet kändes det något bättre i kurvorna och jag kunde ta nån placering och hamnade på en 26 plats. Kroppen känns som att den börjar svara på träningen, dock behöver kurvtekniken bli bättre om jag ska lyckas bli topp 20 på VM om tre veckor..

/ Nilsson

söndag 10 januari 2010

PC:n skickar på igen!

Nu skjutsar PC:n filer till höger, vänster, upp, ner osv. snabbare än någon Mac någonsin har gjort. Det kan dock vara tillfälligt eftersom jag inte vet hur problemet löstes.

Jag har inte hunnit tala om för Nisse än eftersom han är ute och leker med sin maskinpark.

Här har Nisse parkerat sina maskiner prydligt i garaget.


Tyvärr har han bara fått se de stora fina maskinerna utifrån och leker därför med lite mindre kopior. Dock planeras det ett besök för hela den manliga delen av familjen Nilsson till en "Maskinlekpark". Ett ställe där man kan få gräva och böka runt på alla möjliga sätt med stora maskiner ute på en åker för en rimlig peng. Tror det ligger i ST. Skedvi för den intresserade.

/Darvell

lördag 9 januari 2010

Bryssel och Mac

Idag har grabbarna Grus gjort Bryssel och det rejält. Musslor, dessertvåfflor och shopping för att nämna något. Blev några fynd och trötta ben efter sex timmar i storstaden. Nu är vi "hemma" igen i Ninove och har lagat oss en riktigt köttgryta med grönsaker och annat bra skit. Jag ger den fem cykelhjul av fem möjliga. Mums.

Jag och Oscar lyckades fånga Mange på bild när han njuter av att få låna min Mac. Lycklig kille med andra ord.

Imorgon väntar ett distans/rullpass på tre-fyra timmar beroende på om du är U23, mekaniker eller elitmotionär.

Ps. Senaste citatet direkt från Mange när det gäller hans virusdator "FAN jag måste ju hitta vad det är som stjäl mitt minne". Stackarn.

/ Nilsson

fredag 8 januari 2010

Stureplan nästa?

Som många vet så har Mange tillbringat några år i människobyn, Stockholm. Det har satt vissa spår, även om han numera bosatt sig i Falun igen. Kan ge några exempel.
Han beställer alltid champagne dom få gånger han går ut. Sushi för honom är som köttfärssås och spagetti för mig. I bakfickan på distanspassen drar han ibland upp ett ostron eller två. Sist men inte minst så älskar han solglasögon. Dagen till ära så drog han upp ett par nya och glänste i.

Jag och Oscar kollade imponerande på honom och önskade att vi kunde vara lika sexiga. Not.

Annars rullar livet på. Jag drog en tvåtimmars runda med Thåström i öronen och en skön känsla av lugn i kroppen. Ibland får han till det, den där Thåström.



Har suttit och läst igenom gamla blogginlägg. Det händer en del roliga saker under ett år. Man kanske skulle göra som alla andra och skriva någon slags årkrönika. Eller så skiter man i det och bara kör på in i det nya 2010 utan att titta sig över axeln på 2009..

/ Nilsson

torsdag 7 januari 2010

Inspirerande

Människor som inspirerar är härligt. För en vecka sedan tipsade Oscar mig om en dokumentärserie om två killar som bestämde sig för att åka jorden runt på motorcykel. Ewan Mcgregor och Charley Boorman gjorde detta på det svåra sättet också. Från London över centraleuropa genom Kazakstan, Mongoliet, Ryssland och över till norra USA för att avsluta i New York. Jag blev inspirerad och har bestämt mig för att nån gång i livet göra något liknande, helst på en motorcykel.


Kan vara bra att ha någonting inspirerande att tänka på när det känns tungt med träningen eller andra saker. Idag pluggade jag i min iPod och körde ett två timmars snabbdistanspass och tänkte både på det ena och andra. Mitt knä är inte som jag vill att det ska vara. Det gör ont när jag cyklar längre än en timme och det känns inte optimalt att mata fem timmars distans i minus fem med Slaktarn och Oscar då.

Hemma händer både det ena och andra. Elen blir rekorddyr. Sahlin ska vara med i Let´s Dance. Elin Woods ler igen och svensk längdåkning har sina glansdagar. Här nere i Belgien äts det megaportioner pasta. Spelas poker med chokladbitar som pris och sveps en och annan belgisk dryck. Men roligast av allt har jag och Oscar åt Manges dator som "är lite trött" som han kallar det. Den har fått fetvirus och låter som ett vindkraftverk. Stackarn har fått kolla mejlen på min Mac.

Allt för idag.

/ Nilsson

söndag 3 januari 2010

Tung dag

Gårdagens race gick hyfsat, som vanligt kass startpostition gjorde första varven till rena kriget. Banan var smålurig och hal på sina ställen. Mange drog en rejäl vurpa in i staketet efter halva tävlingen och fick sig en rackare i bröstkorgen. Själv var jag riktigt nära några gånger jag också, men styrde upp det. Vid två varv kvar hade jag nästan rygg på ett stim med amerikanare. Precis när jag ska gå ikapp kör jag lite för fort i en högerböj och lägger mig med axeln ner i marken. En 34de plats i det startfältet får ses som godkänt.

Dagens tävling i Tervuren bjöd på minusgrader, snö och sol. Efter några testvarv så kändes underlaget lömskt. Svårt och veta om det var halt eller mjukt i snön/leran.
När startskottet gick så kom jag iväg hyfsat i det 70 man stora startfältet. Två varv senare så kommer det en överlägsen amerikan som tror att han är nått och sätter av mig i en högersväng rakt in i ett träd. Såklart tar axeln smällen och så var den dagen förstörd.

/ Nilsson

fredag 1 januari 2010

Hångel och ryggar

Här i Belgien hånglar dom och vänder ryggen till när jag susar förbi. Respektlöst. Foto: Oscar E

Godnatt.

/ Nissepisse

Det flyter på

Jag blev uppropad sist som vanligt. Hellre det än 5:e-10:e sist i och för sig. Startar man sist kan man starta 2-3m bakom alla andra och på så vis få upp farten medan de andra står och väntar på att de framför ska köra iväg. På detta vis brukar jag ta ganska många placeringar direkt utan att behöva anstränga mig särskilt mycket. Idag var dock starten för smal så taktiken hjälpte föga.

Jag gick alltså in i första kurvan ganska långt bak för att sedan klättra under hela loppet till en slutlig 25:e plats. Banan var riktigt grym med en massa lera och tekniska partier både uppför och utför. De ovadderade kravallstaketen i utförsbackarna kändes dock inte så inbjudande. Kändes som det var väldigt nära några gånger.

Jag börjar få upp flytet i leråkningen nu, vilket känns riktigt skoj. Inte en enda miss värd att bokföra under hela loppet!

/Darvell

GVA Grote Prijs Sven Nys Baal

Idag var det dags för tredje tävlingen under våran Belgientúrne. Storcyklisten Sven Nys har givit namnet till tävlingen som ägde rum i storcyklistens hemby Baal. -2 och snöblandat bjöds det på när vi anlände till tävlingsområdet. Men det löste jag med ett vindtätt underställ och några extra tubar runt halsen och huvudet sen var kylan inget problem längre. Fick som vanligt en usel startplacering när jag blev uppropad sista i det stora startfältet. Körde dock upp mig ganska snabbt och hamnade runt 25-30 plats i startfältet. Banan var lite mer utmanande än dom två tidigare och den sållade sina offer. Gled över mållinjen som hyfsat nöjd 28a. Betydligt bättre än första GVA tävlingen härnere där jag slutade 6a7, men något mindre startfält denna gång. Blir inte så värst mycket prat i bilen hem efter tävlingarna, både jag, Mange, Oscar och vår belgiska manager Sofie är rätt så slut efteråt. Vi har fått igång ett bra samarbete efter tävlingarna som består av att jag tvättar kläder, Mange lagar mat och Oscar tvättar cyklar. Idag var det lite lömskare att tvätta cyklarna då det blev ishockeyplan på parkeringen utanför huset. Vår eminenta mekaniker fixade dock biffen enkelt. Mekanikern som för övrigt sitter ute i garaget och klämmer 4x4 minutare på rullen just nu. Respekt.

/ En trött Nilsson