onsdag 30 september 2009

Viloperiod=nyheter!

Nu var det ett bra tag sedan det hände något här på bloggen. Vi har legat på latsidan när det gäller träning ett tag nu och hämtat kraft inför CX-säsongen. Men, vi har inte legat på latsidan när det gäller annat...

Åket, nystrajpad och donad.

onsdag 16 september 2009

Schteek pa Cypern

Schteeker pa cypern och forsoker bli av med cykelbrannan. Gar sadar. Hur gott som helst har nere. Battre uppladdning infor crossasasongen gar inte att fa. Jag ska komma tillbaka starkare an nagonsin och kora skiten ur alla!

Hade fett

p.s Mange, som vanligt sa ar det rott nu men blir brunt sen :)

lördag 12 september 2009

Säsongens sista MTB-lopp?

Körde antagligen mitt sista MTB-lopp för säsongen idag. Tyckte jag hade bra glöd i benen trots tidiga krampkänningar. Körde så lätta växlar ibland att jag trodde det var någon annan som förde min cykel framåt. Satt med fint till den långa backen efter 2-3 mil. Här fick Calle och Wengelin en liten lucka uppe på toppen. Jag blev inte så orolig eftersom jag trodde jag skulle kunna kräma på fint utför. Dock så hamnade jag ofta vid sidan av stigen o.s.v. Hade inte många meter kvar när vi kom ut på grusvägen igen. Nötte länge ca. 10 sekunder bakom duon. När de sedan utökade i nästa skogsparti gick mitt motivationskonto ner på toknoll. Orkade inte ens försöka bli trea. Försökte hjälpa fyrkantstrampar Öijer på slutet men det gick sådär. I sista backen gled Öijer förbi mig. 97 kördes min första träningstävling på MTB och då var jag 2:a efter Öijer på ett tempolopp med Hasse Stor som vändpunkt. Nu vann han alltså även sitt sista tävlingslopp över mig. Han är stark.

Om jag mot förmodan skulle känna mig motiverad imorgon innan lunch så kör jag såklart även XC-cup avslutningen. Dock känns det föga troligt just nu.

/Darvell

onsdag 9 september 2009

Kärlek vid första ögonkastet

Nu är jag hel igen. Livet känns underbart. KTM EXC-F. Mums.
På lördag blir de överraskning..

/ Nilsson

söndag 6 september 2009

Respekt

Efter stort manfall i bussen for jag och min värsta konkurrent Jens ner till Varberg själva i bussen. Tryckt stämning kan man tro. Så var det dock inte utan vi diskuterade allt från söndagens taktik till vevpartier. Att Jens kom in på vevpartier och liknande var väl inget ovanligt men att vi pratade taktik kan nog många tycka är konstigare. Vissa detaljer höll vi dock hemliga.

Fredagens rullning var inte heller den helt normal. Vi trampade nämligen från Apelviken till målområdet utefter kusten i kraftiga vindar. Flera gånger trampade vi ur dyngen utan att gå över 100 i puls och det sprutade vatten upp på oss ett par gånger. Jens blev helkroppsduschad en gång men vi båda var välklädda så det var inget vi led av. Hemvägen var dock värre. Efter fästningen spurtade vi på mellankakan i gångfart. Roligt var det och mörkt blev det också som vanligt i Varberg. Vi lämnade nämligen Falun kl 08 på morgonen för att slippa rulla i mörker som vi alltid brukar göra innan Bockstensturen.

Efter vi rullat ut över åkrarna mot Åkulla och tuffare terräng var planen att jag skulle göra livet surt för Jens. Jag gjorde antagligen det lite svårt för honom ett par gånger men mina ben räckte inte hela vägen. Efter halva loppet var jag själv med Jens och Bleckur. Då började jag känna att jag hissat på bra i början av loppet. Med 2,5 mil kvar var jag så trött att jag knappt kunde cykla rakt. Calle kom ikapp och jag fick gratisskjuts tillbaka till täten. Men det hjälpte föga. I skogspartiet med en mil kvar var jag tvungen att släppa igen. Då kom Lördagens suverän Alexander Wetterhall flygande förbi.

Årets upphämtning måste han ha gjort eftersom han var över 2 minuter efter under loppet. Med några kilometer kvar hade han ställt av samtliga och rullat i ensamt majestät imål. RESPEKT! Sånt vill jag se mer av. Själv vinglade jag imål som 5:a. Jag hade helt enkelt inte ben nog att göra det jag kom för att göra. Allt jag tänkte på var att vinna LL-cupen och därför ställa av Jens och få någon med mig. Jag hade nog kunnat göra en bättre placering om jag fokuserat på loppet men jag ångrar mig inte. Jag försökte i alla fall.

/Darvell

p.s Jag tog faktiskt ett spurtpris i helgen också.

Sugen

För första gången på ett bra tag så känner jag mig riktigt sugen att cykla igen. Vilket dessutom är ett måste, jag har nämligen lagt på mig lite hull fick jag höra idag när jag, Mange och Jeppe körde fikatur till Sågmyra. Men med några extra kilon följer också mer power på skyltspurterna. Nästan så att jag inte vågade köra chokladboll alls. Men Mange sa stopp när jag ville ta 2..

/Nilsson

p.s Mange håller på att bli en enormt respekterad spurtare i mina ögon. Inte nog med att han tog spurtpriset på Birken mot en fet norrbagge som körde LVG. Han tog Faluskylten idag också. Respect!

torsdag 3 september 2009

Slackern i laget


Medans Mange glider runt i Kalas-bussen och rejsar nere i Varberg till helgen så ägnar sig resten av Team Kalas med att jobba och köra lite hemlighetsträning inför crosshösten.

Nu väntar en bägare och en krigsfilm i soffan.

/ Nilsson

Dags för avgörandet.

I helgen avgörs Långloppscupen och jag ska göra mitt allt för att vinna. Enligt FK är det bara ett mirakel som kan stoppa Jens. Men för mig går tankarna på seger på Bockstensturen medan Jens är som bäst 3:a och därmed sopar jag hem cupen totalt. Körde SM-banan med Bleckur och Oscar igår. Jag hade svininfluensa i benen, bronkit i lungorna, blodproppar lite här och där och hjärtinfarkt. Loket för dagen var urstarke Bleckur. Han ställde av mig så många gånger att jag bara minns en tiondel av dessa. Men jag skyller på mitt i veckan svacka. Jag känner dessutom att peppen kryper fram mer och mer.


Ner till Varberg gör vi premiär i nya Team Kalas bussen. Den är dock inte stripad än men det kommer att se ut nått sånt här.


/Darvell