torsdag 29 januari 2009

Dagens outfit


Skjorta Adam med inverterad stekknäppning, jeans Cheap Monday, skärp Halti Åre 07 edition och kalsonger Björn Borg.

Lembit

Vi saknar honom redan. Här var vi ute för att rasta honom i bilen utan baksäte. Han ää fiin.

Livet i Belgien

Här i Ninove, Belgien rullar livet på. Vi cyklar, lagar mat, mekar cykel, surfar och sover. Så mycket mer "hinner" vi inte med. Idag var tillochmed Mange nära att bli utbränd när han slösurfade på datorn och jag bad honom att fixa en grej. "Nej inte nu, jag har inte tid och känner mig stressad, nästan utbränd." Fick jag som svar. Så även två galningar på turné nere i Belgien kan bli utbrända, utan att egentligen göra särskilt mycket.


Fredrik Modin, den gamla storcyklisten, berättade en gång för mig om hur man vilar bäst.
"Finns det en stol - sitt ner. Finns det en säng - ligg ner!"

Lekstuga

Idag upphottades rullningen med lite teknikträning i lera. Tur att vi har en Kärcher.


Det var grymt halt och kul. Så halt att jag krälade ett tag i leran där Nilsson står på bilden.

Dagens hån

Förväxla inte detta med dagens outfit.


Såhär tycker vissa det är ok att klä sig inklusive han på bilden.

onsdag 28 januari 2009

Förra årets diskussion

Denna mejlkonversation ägde rum när bokningen av förra årets Cypernresa spårade ur. Grymt citat som vanligt av Valpen och vet man historien kring "stenen" så blir den ännu bättre. Jag är dock förbjuden att avslöja varför Mattias dras till "stenen" varje år.


-Häng en banan runt halsen så är du säker max! -Micke
-Fan micke nu fick jag en till kul idé.."Bananolla" "stenen" kan juh vara fränt =) -Max
-Då är det de sista du gör. då dödar jag dig 2 gånger, dels för "stenen" och dels för att det är banan. du är ute på djup is nu grabben... -Mattias

Premiären i Sverige

Premiären i Sverige för Team Kalas kommer att äga rum i Norberg då Norbergs CK står som värd för Snödrevet den 14 Februari. Efter det bär det av till Cypern för träningsläger och tävlingar mellan den 19 Februari till den 18 Mars. Steeeek!

6 killar, 6 cyklar och en skitliten bil. Så kan det se ut när man är på race i Cypern.

LÖRDAGEN DEN 14 FEBRUARI 2009
START KL. 11.00 NORDANSJÖ
Ca 36 km motionscykling på vintrigt underlag.

Klass
Herr och dam

Anmälan
Norbergs CK tillhanda senast den 9 februari 2009 under adress:
Post: Norbergs CK, Jan Högberg, Spjutsbostigen 7, 738 32 Norberg
E-mail: norbergsck@scf.se
I anmälan ska namn, klass och ev. klubb anges

Anmälningsavgift
150 kr insättes på bg 5738-3176 "Norbergs CK", samtidigt med anmälan

Efteranmälan
Kan göras fram till en timme före start. Tillägg om 50 kr

Priser
Utlottning av priser

Boende
Vandrarhem STF Gruvbyn tfn. 0223-202 47

Upplysningar
E-mail: norbergsck@scf.se
Hemsida: www.norbergsck.se
Arrangörsledare: Kicki Wallin tfn. 073-047 97 61

SCF´s regler gäller. Deltagande sker på egen risk. Resultat och ev. bilder kommer att publiceras på vår hemsida.

Köldgräns -18°

Inför VM

VM på lördag och söndag är nästa avstamp i tävlingkalendern för Team Kalas. Vi är båda i bra slag och kommer bju utav bara den på racen. Jag kör på lördagen i U23 klassen och Mange ska gasa sönder bakväxlar på söndag i herrelitklassen.

Dagens outfit


Kalas No Wind underställ, H&M Strumpor och såklart Carrefour tofflor.

Handarbete

Är ju rätt mycket dötid här nere så jag tog Morakniven och fixade till vattenmelonen.

tisdag 27 januari 2009

Distans

Idag kördes 4 timmar fjolldistans. Precis som distans ska köras såhär veckan innan skarpt läge.


Spökbåt i Spökstaden.


Nilsson fascinerades av alla fina byggnader.


Sen kom Landström för att förstöra träningen med 2 punkor och en jättefika.


Nilsson passade på att besöka salong på hemvägen för morrhårsfärgning.

Dagens citat

"Billiga batterier och dåliga batterier går handen i handsken" av Valpen

Dagens hån

Precis som vår nyfunna vän Blondinbella så har vi skrivit ihop veckans To-Do.

[ ] Träna.
[ ] Äta.
[ ] Sova.
[ ] Laga mat.
[ ] Åka till cykelbutiken och köpa rumpsalva.
[ ] Diskutera rullning.
[ ] Gå på toa.
[ ] Surfa.
[ ] Meka cykel.
[ ] Tvätta cykel.
[ ] Fika.
[ ] Möte med Anna Skipper ang Beach 2009.
[ ] Blogga.
[ ] Bädda sängen.
[ ] Kolla film.
[ ] Köra VM.

Dagens outfit

Kalas regnväst och handduk från Hemtex.

Bånkhyttans stolthet

Snart kommer han. Bånkhyttans stolthet. Johan Landström. Men först ska vi rulla ett par timmar sedan hämtar vi upp honom för en fika. Tjipp!

måndag 26 januari 2009

8251 gram

Exakt så mycket kommer våra Giant XTC SL skogsmoppar att väga. Iallafall om våran tabell vi tagit fram speciellt för just bygget av desa cyklar stämmer. Så då vet ni det alla viktnissar där ute.

Mål 2009

När man är borta såhär och endast har Mange som sällskap kan man längta hem lite då och då. Framförallt efter min ögonsten. Titta hur den blänker. Ett av mina mål under 2009 är faktiskt att köra någon endurotävling under hösten. Fast först ska jag vinna Cross Country SM i U23-klassen.

Förra årets värsta passage

Då jag uppdaterade min gamla sida lite dåligt i höstas så tänkte jag bju på ett par bilder ni missat. Dom har spektakulära hinder på Lettiska långlopp. I en senare passage var det en kille som sögs med ca 10m för att sedan kämpa uppströms, vilket säkert var jobbigt för han kom aldrig tillbaka till gruppen.


Skönt att man slipper detta i Belgien.


Heter man Ravis så bär man enklast cykeln på rak arm.

Hårdkörning

Nyss hemkommna från ett hårt intervallpass. Vi letade upp en fin friluftsplats med lagom mycket lera, gräs, sågspån och asfalt. Precis som vi ville ha det. Sedan gasade vi så pass mycket att vi blev trötta. Mange körde 4 st 4 min intervaller på våran grymma bana och jag körde 2 st 8 min intervaller. Vi har mycket pang i benen och på VM kommer de gå undan. Den saken är klar. Just de. Höll på att glömma. Vi fick se solen idag också. Var ju ett tag sen sist.
Nu väntar mat och sedan en tripp till Lidl, vi måste inhandla Pilatesbollar så vi kan göra våra Vibes for life övningar, annars vågar vi inte gå med bar överkropp på beachen 2009.


Kanske borde Svenska Cykelförbundet börja annonsera som Amerikanska Cykelförbundet...

Dagens outfit

Kalas Raumerrittet byxor, ZZ DU Zone strumpor och Carrefour tofflor

söndag 25 januari 2009

Galning

Under dagens rullning fick Belgianerna se en svensk galning. Nilsson hade svårt att bestämma sig för passande handsbeklädnad till dagens stabila väder. 5 grader och klar himmel.


Det började med de fetaste skinnhandskarna jag sett.


Några minuter efteråt såg det ut såhär.

Har vi ett fan?

Vi gick igenom våran bloggstatistik och såg att vi har en person som varit in på våran blogg mer än 201 gånger idag den 25 Januari. Är det du Henrik Öijer som letar inspiration till din blogg?

Nyrullad

Precis hemkommen från dagens rullpass. Idag diskuterades det friskt gällande om rullning var vila eller ej. Som vanligt var det ingen som vek ner sig och vi började prata om något annat. Men jag vet att jag har rätt. Jag måste ha rätt. Annars vinner Mange diskussionen och det är inte bra. När vi diskuterar så tävlar vi. Det handlar inte om att ha rätt eller fel. Det handlar om att få den andra att vika ner sig. Man får bara poäng när den andra erkänner att han har fel. Det händer väldigt sällan. Men det är en av dom skönaste känslorna som finns. Att höra Mange erkänna att han har fel.Piff och Puff. Är det någon mer som tycker att vi ser ut som dockorna på julafton som tomten skrämmer med en spindel för att sedan krulla håret på dom?

Dagens outfit

Segermössa, Kalasväst, Frank Dandy kalsonger, benvärmare och tubsockor.

Sånt som händer

Såhär kan det gå om man inte byter cykel tillräckligt ofta under racen. I Gavare körde en av toppåkarna sönder 3 växlar under samma race trots cykelbyte varje varv.

Mekdag

Gårdagens race tog hårt på materialet. Manges bakväxel är det inte mycket kvar av och lera och gräs har lyckats krypa sig in lite varstans. Att vi fick köra kläderna 3 gånger i tvättmaskinen säger en del också. Nej nu ska jag överraska Mange med en baconsås och pasta sen blir de kanalvägar och kanske en espresso.

lördag 24 januari 2009

Dagens hån

Detta är det senaste i bildretuscheringsskolan.

Forza Zlatan!

Fullt ös från start och rakt in i lerbadet. För det var verkligen lerbad idag. Efter 5 varv började jag få igång Jensgunget och juckade mig fram i leran och förbi några trötta Belgianer och en Japan. De resterande varven gick som smort. Jag drömde mig bort och låtsades ett tag köra enduro med Landström i leran, precis som vi gjorde i höstas. Vid 3 varv kvar får jag höra från något fyllo i publiken "Forza Zlatan!" och jag gasar på lite extra genom nästa lerhål. Japanesen tar mig på näst sista varvet och jag plockar en Tysk sista varvet och tar mig in som 32a. Lerig, glad och jävligt kall om vaderna. Att Mange sedan gjorde en romantisk middag för två bestående av kyckling, ris och currysås gjorde att dagen blev fulländad.

Darvells race

Det mesta kändes bra inför racet med lite grinhumör på morgonen som gick över i sprättben under uppvärmningen. Starten gick på en större väg med bilar parkerade efter sidorna. När första bilen skulle passeras försökte en hormonstinn belgare sätta mig. Det han inte visste var att jag tränat på Vibes så han fick en jävla åktur in i mitten av klungan igen. Oturen förföljde mig under första varvet men därefter fick jag bju och det kändes riktigt bra. Med 3 varv kvar låg jag och killen som blev 12:a ihop. Då rasslade det till i bakhjulet och racet var över. 3:e bakväxeln belgienleran ätit upp denna säsong.

Dagen D

Benen är trimmade med skäggtrimmer. Cyklarna iordning (allas utom Manges). Pastan ska snart kokas. Isen på bilrutan ska bort. Det är precis som vanligt. Förutom just isen på rutan. Men det kommer bli stekväder. Det säger Mange iallafall.


Team Harpest, nu kör vi!

fredag 23 januari 2009

Funderingar

Undrar om det går likadant imorn som det gick sist jag var i Belgien och körde crosstävling.

Kanalvägar

Dagens pass bestod av rullning på kanalvägar. Blött, regnigt och alldeles underbart.

En bild säger mer än tusen ord.


Posebild på Magnus.


Posebild på Mattias.


Dyngen som alltid.


Dagens citat

"Om det är sånt här väder imorgon kan vi tävla utan händer".
Sagt av Valpen

Det ni väntat på så länge

Eftersom vi fått ungefär 1000 kommetarer om att ni, våra kära läsare, vill se mer bilder så bjuder vi självklart på några gobitar från resan ner till att börja med.

Längs med autobahn hittade vi den här utomordentligt äckliga vägkrogen.


Det steks. Hårt.


Nej bilden är inte suddig för att Manges kamera är kass. Vi kör ju på autobahn. Då går det fort.



Efter en lång dag i bilen är det alltid lika skönt med en varm dusch.


Dagens outfit

Kalas fleecetröja, no name kalsonger, H&M strumpor och tofflor från Carrefour.

Vi ska cykla också

Jo vi är nere i Belgien för att tävla också. Imorgon går Kasteelcross Zonnebeke som är första racet efter säsongsvilan. Det ska bli kul att se om vi har på VM att göra eller om vi borde åka hem. Valpen har troligen en vagel på gång i ögat så han lär antagligen åka ambulanshelikopter hem inom kort. Att den yngre för en gångs skull fick till en vits blir inte ett återkommande inslag. Det finns ingen som kan få till en vits så fel som han. Men igår kunde han ha varit ett importbarn från göteborg. Nu ska vi ut i plaskböta Belgien för att rulla lite. Har ni tur så är det uppehåll så att det kan tas ett par bilder.

torsdag 22 januari 2009

Ibland är han snäll

Nu fixar Mange te och belgisk våffla med florsocker till mig. Han är bra snäll ibland. Ibland som sagt.

Dagens citat

På autobahn. I bilen.
Hur många radiokanaler har dom i tyskland? Ger-many.
/den yngre

Dagens hån

Idag känner vi oss tjocka. Är vi inte lättare imorn så åker vi nog hem från Belgien. Shit. Beach 2009 är i fara.

Grattis Sverige

Nu är vi äntligen här. Som ni har längtat och även vi.

Vi är två killar som utgör hela det nystartade Team Kalas som har som mål att förnedra på så många cykeltävlingar som möjligt runt om i världen.

Målet med bloggen är att vi ska ha roligare än er. På sikt ska vi inte bara förnedra Henrik Öijer uppför alla backar i hela Falu kommun utan även i bloggtoppen.

Ett återkommande inslag såhär i början är "dagens". De i toppen av bloggvärlden använder sig flitigt av "dagens" så vi hakar givetvis på trenden. Är det någon grym bloggtrend vi missat så informera oss gärna.

"Dagens hån" ska bli ett återkommande "dagens". Regel 1 är att vi inte får håna varandra eftersom då skulle bloggen bara bestå av hån mot oss själva och inte er läsare. Regel 2 är att inga namn nämns, detta för att så många som möjligt ska kunna känna sig träffade av dagens hån.